Bavorská sekaná pečeně

01.03.2009 16:54

 

Suroviny: 800g hovězího a 200g vepřového(lze i mix 50/50), 250 g slaniny, sůl, půl lžičky muškátového květu, lžička pepře, 30 g másla, 1 cibule.

Postup: Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme je na kousky, které umeleme, ale každý druh odděleně. Slaninu nadrobno nakrájíme. Mleté hovězí maso nejprve propracujeme a potom smícháme se slaninou, vepřovým mletým masem a kořením. Při hnětení přidáme právě tolik vody, aby hmota byla vláčná, ale nikoli řídká. Troubu předehřejeme na 180°C. Pekáč vymažeme máslem. Cibuli oloupeme, nasekáme a dáme do pekáče. Potom pekáč naplníme mletým masem. Povrch upravíme, aby po upečení pěkně vypadal a potřeme troškou vody.

—————

Zpět




Vytvořte si webové stránky zdarma! Webnode