Hovězí guláš

01.03.2009 16:56

 

Suroviny: 600g předního hovězího masa(kližka), 700g cibule, 2 malé rajské protlaky nebo 1 velký, 2 sáčky mleté papriky, 3 kostky „Karpatský čirý bujon“, 3 kostky „Gulášová šťáva“, 3 lžičky majoránky, 1 lžička pepře, 1 lžička kmínu, zásmažka = sádlo s hladkou moukou, voda na podlití, lžíce sádla; doporučená příloha: houskový knedlík nebo rohlíky a na tenké plátky nakrájená cibule(na posypání).

Postup: V Papinově hrnci na rozpuštěném sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené maso a osmahneme. Přidáme kmín, pepř, papriku a zpěníme asi 10 vteřin. Potom přidáme rozetřenou majoránku, rajské protlaky, všechny kostky bujónů a lehce podlijeme. Chvíli mícháme až maso pustí šťávu a základ začne houstnout. Potom podlijeme více a pod poklicí dusíme asi 35 minut. Potom vypneme tepelný zdroj a necháme dojít dokud „papiňák“ nezchladne a jde bez problémů(není pod tlakem) otevřít. Vyndáme kostičky masa, šťávu rozmixujeme, zahustíme zásmažkou a šťávu provaříme asi 4 minuty(aby se ztratila chuť mouky). Maso vrátíme do hrnce, zamícháme, necháme prohřát a guláš podáváme s knedlíkem(pečivem) sypaný bohatě cibulí.

—————

Zpět




Vytvořte si webové stránky zdarma! Webnode