Suroviny: 1 kuře, 100 g šunky, 100 g tvrdého sýra, 1 vejce, 50 g zeleného hrášku, sůl, 70 g másla.
Postup: Kuře osolíme vně i zevnitř. Sýr jemně nastrouháme a smícháme s rozšlehaným osoleným vejcem. Každý plátek šunky potřeme sýrovou směsí, posypeme hráškem a svineme. Šunkové rolky naskládáme do břišní dutiny kuřete, přisypeme zbývající hrášek a dutinu uzavřeme jehlou na ptáčky. Kuře dáme do pekáče s trochou vody a kouskem másla prsíčky dolů a pečeme v troubě. Během pečení ho občas kontrolujeme a případně podlijeme. Asi v polovině pečení kuře otočíme a dopečeme. Podáváme ho s bramborem a ovocným kompotem. Poznámka: pečení trvá déle než u samotného kuřete, ale chuť šunky ovlivní chuť kuřecího masa. Šetříme-li, můžeme šunku nahradit šunkovým salámem.
—————