Suroviny: 400 g vepřového masa, 300 g kysaného zelí, 2 cibule, zakysaná smetana, sladká paprika, 3 bobkové listy, pepř, sůl, zeleninový vývar.
Postup: Vezmeme si nádobu, do ní vložíme maso nakrájené na kostky, přidáme sůl, pepř, papriku, cibuli nakrájenou na kolečka a vše promícháme. Potom přidáme kysané zelí, opět promícháme, na to dáme bobkový list, přilijeme trochu vývaru a dáme do vyhřáté trouby(200 stupňů) na 15 minut péct. Potom snížíme teplotu na 150 stupňů a necháme 2 hodiny za občasného promíchání péct. Nakonec vezmeme zakysanou smetanu(aby se nám nesrazila, smícháme ji s trochou šťávy ze segedínu) a nalijeme do segedínu. Necháme přejít varem a vše je hotovo.
—————